Referenties

ALLARD – DIHAG & IHC

2 Februari 2016

ROYAL IHC EN DIHAG NEMEN SAMEN ALLARD EUROPE OVER
Royal IHC heeft samen met de Duitse onderneming DIHAG Holding GmbH de Belgische gieterij Allard Europe NV overgenomen. IHC en DIHAG nemen respectievelijk een belang van 40% en 60%.
De overname heeft voor IHC als doel om een betrouwbare toevoer -competitief op prijs, kwaliteit en levertijd- voor strategisch belangrijke gietproducten te realiseren en product ontwikkeling te verbeteren.

Op haar locatie in Turnhout, Belgiƫ, giet Allard hoogwaardige stalen en gietijzeren componenten. De onderneming levert haar producten aan verschillende markten waaronder bagger, offshore en scheepsbouw. Allard is gespecialiseerd in eenmalige stukken en kleine series. DIHAG opereert nog niet in dit segment. Na operationele verbeteringen, geleid door DIHAG verwachten de deelnemende partijen een verbeterde marktpositie en stijgende omzet.

DIHAG is eigenaar van 10 gieterijen met ongeveer 2.000 medewerkers en heeft hoogwaardige kennis van het efficiƫnt runnen van gieterijen. Deelname van DIHAG als ervaren speler is een belangrijke strategische voorwaarde voor deze transactie geweest.

In een wereld die voortdurend aan politieke en economische verandering onderhevig is, stelt Royal IHC haar klanten in staat om complexe projecten te realiseren in de meest uitdagende maritieme omgevingen van zeeniveau tot op de oceaanbodem.
Vanuit hun hoofdkantoor in Nederland en met 3.000 medewerkers op verschillende locaties wereldwijd zijn ze in staat om lokale aanwezigheid en ondersteuning op elk continent te garanderen.

SDM-Valorum trad op als adviseur van de verkoper in deze transactie.