Referenties

BANDEN VAN CAUTER – FORREZ BANDEN

Banden Van Cauter werd in 1973 door Eli Van Cauter opgericht als filiaal van Banden Van Cauter te Aalst en later te Zottegem. Het is een bandencentrale in de meest brede zin van het woord. Er worden banden verkocht, geplaatst en hersteld voor particulieren, bedrijven, garages en leasing maatschappijen. Het volledige gamma (van kruiwagen tot tractor) banden wordt aangeboden, maar de bandencentrale blinkt vooral uit door haar sterke service voor personenwagens.

Wegens de sterke groei van zijn groothandel in vrachtwagenbanden en zijn focus hierop, besloot zoon Kris Van Cauter een overnemer te zoeken voor de bandencentrale. Koper Forrez Banden zet de activiteiten te Zottegem verder op de huidige locatie en met het bestaande team. Dankzij de ondersteuning en organisatie van Forrez Banden zullen zij de klanten nog beter kunnen bijstaan.

Forrez Banden werd opgericht in 1964 door Lucien Forrez en groeide snel: overnames volgden elkaar op en intussen telt Forrez Banden 14 eigen filialen verspreid over vooral het westen en zuiden van BelgiĆ«. In Nederland werd “De Hoeve, banden en wielen” overgenomen en sinds 2002 werd een eigen velgenconstructie te Ieper opgestart. In juni 2009 werd een gloednieuw distributiecentrum in gebruik genomen met vooral export op de Benelux en Frankrijk. In 2014, het jaar van het 50-jarige jubileum van Forrez Banden, werd Geert Mertens aangesteld als CEO van het bedrijf.