Referenties

CARDOEN – KEBEK

SDM-VALORUM KONDIGT OVERNAME VAN CARDOEN DOOR KEBEK AAN

KeBeK Private Equity gaat de groei van Cardoen mee ondersteunen

Strombeek-Bever, 6 november 2015 – KeBeK Private Equity heeft een akkoord bereikt met Karel Cardoen omtrent de verwerving van een controleparticipatie in autosupermarktketen Cardoen. Deze transactie is de eerste investering van het tweede KeBeK-fonds, dat in juni jl. werd opgericht. Karel Cardoen blijft een belangrijke aandeelhouder van Cardoen en zal nu samen met KeBeK de verdere expansie van de onderneming realiseren.

Cardoen werd in 1949 opgericht door Albert Cardoen, de vader van de huidige CEO, Karel Cardoen. Cardoen heeft haar hoofdzetel in Wilrijk en baat 11 autosupermarkten uit in België. Cardoen heeft de afgelopen jaren een mooie groei opgetekend dankzij de opening van enkele nieuwe vestigingen. Vorig jaar verkocht Cardoen ongeveer 9 000 auto’s (waarvan 2000 overnames), goed voor een omzet van EUR 95 miljoen. Hiermee is Cardoen de grootste multi-merken verkoper van personenwagens in België. Dankzij bijkomende diensten, zoals onderhoudscontracten, verlengde waarborg en financieringen, weet Cardoen haar klanten sterk aan zich te binden.

SDM-Valorum trad op als adviseur van de verkoper in deze transactie.

Over KeBeK
KeBeK participeert in solide, middelgrote bedrijven met een identificeerbaar potentieel voor verdere groei en waardecreatie. KeBeK ondersteunt actief het managementteam van haar participaties bij de uitvoering van de ondernemingsstrategie, zonder evenwel een operationele rol te vervullen. Meer informatie op www.kebek.be.

Over Cardoen
Cardoen is een Belgisch netwerk van autosupermarkten. Het was de eerste autosupermarkt die in België werd opgestart. Cardoen verkoopt vooral nieuwe auto’s aan de laagste prijs door inkoop in diverse Europese landen. Meer informatie op www.cardoen.be