Referenties

IT-DIENSTVERLENER ESAS VERSTERKT KAPITAAL OM AMBITIEUS EXPANSIEPLAN TE ONDERSTEUNEN.

SDM-Valorum begeleidde ESAS om nieuw kapitaal op te halen bij BUYSSE & PARTNERS . Met het geld wil Esas zich bestendigen als marktleider in de  Benelux en een ambitieus groeiplan ondersteunen om de omzet te verdubbelen van € 60 000 000 met 1.000 werknemers  naar € 120 000 000  met 2.000 werknemers op 3 jaar tijd.

In Januari 2016 begeleidde SDM-Valorum Esas al in  de overname van zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot SIMAC S3S. Esas groeide bij die overname met 450 werknemers tot het huidige duizendtal.

Esas is een IT-service provider die voor grote bedrijven, zoals Telenet en Proximus , de installatie, onderhoud en het monitoren van SMART DEVICES ( hardware) verzorgt.De pijlsnelle  opkomst van het internet der dingen  ( slimme meters, online thermostaten, slimme sloten,…) is de golf waarop de groei van Esas zich geënt heeft. In de Tijd betoogt Robert Decant – CEO van Esas – : “ De hoeveelheid slimme toestellen gaat exponentieel stijgen; De grote bedrijven focussen zich vooral op het bedenken van innovaties”. Easas ondersteunt die bedrijven bij de operationele uitrol van deze nieuwe toestellen.

Buysse & partners is een Private Equity fonds, geleid door Frank Buysse, dat zijn funding heeft via een groep familiale  privé investeerders.

SDM-Valorum begeleidt Esas sinds januari 2015 in het definiëren van de Corporate Finance strategie  om een ambitieus groeiplan te realiseren. De acquisitie van S3S was daarbij de eerste stap, de versterking van het kapitaal is een tweede zeer belangrijke stap om de zeer snelle  groei van het bedrijf  te kunnen realiseren. Op dit moment praat Esas met een 5-tal mogelijke overname targets.