Referenties

SDM-Valorum begeleidt Airquality Group NV bij het waarborgen van continuïteit in haar aandeelhouderschap.

Airquality Group NV werd in 1989 opgericht door Patrick Gepts en Benny De Bruyn en is een multi-technieken installatiebedrijf met een unieke geografische situering in Vlaanderen. De onderneming legt zich toe op de installatie van warmtepompen, waarbij ze een 500-tal installaties per jaar realiseert. Toen Daikin rond 1998 met de superdealers begon, was Airquality er ook als één van de eerst geselecteerde partners bij.

Dit superdealer label borgt kwaliteit van uitvoering en opleiding van de plaatsingstechniekers Airquality Group NV. Met een tweede business unit is de onderneming actief in grootkeukentechnieken. De onderneming is hierbij exclusief importeur van een prominent merk horecatoestellen.

SDM-Valorum werd door Patrick Gepts en Benny De Bruyn gemandateerd in de zoektocht naar een strategische investeerder. Met Michal Piatkowski werd een ervaren professional aan boord gehaald die middels een management buy-in (MBI) transactie, ondersteund door de verkopers, aandelen van Airquality Group NV heeft verworven om zo de continuïteit van de firma te garanderen en het management te versterken.

De huidige warmtepomptechnologie en regelgeving, gecombineerd met de kennis die aanwezig is binnen de onderneming, maakt dat men samen met de dertig medewerkers klaar is voor een verderzetting van het gerealiseerde parcours.