Referenties

SDM-Valorum begeleidt Gedimat Antwerpen in overname door BME Group

De overname van Gedimat Antwerpen, een verdeler van algemene bouwmaterialen, door BME Group is afgerond. Met deze aanvullende overname versterkt BME Group zijn afhaalnetwerk aan de zuidkant van Antwerpen, waar het via BMB Bouwmaterialen al actief is.

Gedimat heeft een uitgebreid aanbod van bouwmaterialen en boekte in het verleden al zeer mooie verkoopcijfers in zijn uitstekend gelegen vestiging in Aartselaar. Bij de onderneming werken op heden zeventien mensen. Ook na de acquisitie door BME Group blijft Vincent van Genechten, huidige eigenaar van Gedimat, actief binnen de groep.

Gedimat Antwerpen maakt voortaan dus deel uit van een van Europa’s meest toonaangevende verdelers van bouwmaterialen. In BelgiĆ« is de groep actief onder de merknamen BMB Bouwmaterialen (algemene materialen) en STG (sanitair, verwarming en loodgieterij). Die laatste onderneming stond vroeger bekend onder de naam Sax, Lambrechts en Schrauwen.

De financiƫle details van de transactie worden niet bekendgemaakt.
SDM-Valorum is opgetreden als adviseur van Vincent van Genechten in de verkoop aan BME Group.

Over BME | Building Materials Europe

Building Materials Europe, met hoofdkantoor in Nederland, is het op twee na grootste distributieplatform voor bouwmaterialen op het Europese vasteland in termen van omzet.

De groep is actief in twee hoofdsectoren: algemene bouwmaterialen (General Builders Merchants of GBM) en sanitair, verwarming en loodgieterij (Sanitary, Heating and Plumbing of SHAP). BME Group heeft bijna 10.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 606 vestigingen in 7 landen. In 2020 bedroeg de omzet van de groep 3,9 miljard euro.

BMB Bouwmaterialen uit Antwerpen beschikt in Vlaanderen over een netwerk van negen verkooppunten en vijf showrooms. BMB bestaat al meer dan 40 jaar, heeft momenteel 230 werknemers en maakt deel uit van BME Group.