Referenties

SDM-VALORUM begeleidt IGUANA in verkoop aan het Limburgse Youston

IGUANA is een bedrijf dat een eigen Document Management Software ontwikkelde en dat koppelt aan services om grote archieven te digitaliseren. Daarnaast bouwt het ook geavanceerde boekscanners onder het merk Qidenus. Het bedrijf met hoofdkwartier in Zaventem heeft vestigingen in Nederland, Cyprus, Praag en Wenen en werkt voor grote ziekenhuisgroepen, bibliotheken, musea en zowel openbare als privébedrijven.

De aandeelhouders Stéphane Horta en Herwig Eelen namen, na een aantal jaren van sterke groei en internationale expansie, SDM-Valorum onder de arm om een strategische partner te zoeken die de groei van het bedrijf kon bestendigen.

Na een internationale zoektocht werd die partner gevonden door SDM-Valorum in het Limburgse Youston, geleid door Peter Vansynghel en marktleider in de Benelux voor “digital scanning solutions”. Youston is een bedrijf dat grote archieven stockeert en desgewenst digitaliseert. Recent opende Youston nog een nieuw magazijn waar tot 5 miljoen archiefdozen opgeslagen kunnen worden.

Stéphane Horta zegt: “In Youston vinden we een zeer complementaire partner, die onze internationalisatie verder mee vorm gaat geven”. Voor de 75 werknemers van IGUANA is de toekomst aldus verzekerd. Stéphane Horta en Herwig Eelen blijven aan boord in de nieuwe groep.