Referenties

SDM-VALORUM BEGELEIDT THYS TANKTRANSPORT

januari 2018

Frank Thys, eigenaar en directeur van Tanktransport Thys, verstrekte een verkoopmandaat aan  SDM-Valorum met als doel een goede strategische partner te vinden voor zijn bedrijf.

Tanktransport Thys is een in Antwerpen gevestigd transportbedrijf, met een zeer goede positie in het transport van vloeibare food & feed producten. Tevens heeft het bedrijf activiteiten in het vervoer van droge bulk food. Het bedrijf beschikt over een wagenpark van 60 trekkende eenheden en 100 getrokken eenheden. De focus ligt op het verrichten van wegtransportactiviteiten in hoofdzakelijk de Benelux landen en Frankrijk. De omzet van Tanktransport Thys bedraagt ca € 12 mio.

Volgend op de zoektocht naar een sterke partner heeft Schenk Tanktransport gevestigd in Papendrecht (NL), alle aandelen van Tanktransport Thys overgenomen. Schenk Tanktransport is een internationaal transportbedrijf met activiteiten en vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Polen. De kernactiviteiten van Schenk bestaan uit het vervoer van vloeistoffen en gassen, zowel over de weg als intermodaal. De jaarlijkse omzet van Schenk bedraagt ca € 180 mio .

“Tanktransport Thys heeft een goed track record en levert excellente service aan haar  opdrachtgevers.  De hoge veiligheid- en kwaliteitstandaard heeft een stabiele groei van het bedrijf gedurende vele jaren mogelijk gemaakt. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk internationale food en feed bedrijven, die ons verzoeken om grotere volumes te vervoeren alsmede meer bestemmingen aan te bieden. Er is een trend bij onze opdrachtgevers om het aantal logistieke dienstverleners te reduceren.  Voor ons is dat een reden om te zoeken naar een sterke strategische partner  om de gewenste groei te kunnen realiseren. Met Schenk Tanktransport, hebben we die partner gevonden. Thys en Schenk hebben dezelfde focus op veiligheid, kwaliteit en service. Wij zijn ervan overtuigd dat Schenk de goede partner is voor de toekomst van het bedrijf en onze medewerkers,” aldus Frank Thys.

“Tanktransport Thys heeft een vooraanstaande positie in het transport van food liquids en speelt een belangrijke rol in de supply chain van haar opdrachtgevers.  Wij hebben zeer sterke overeenkomsten opgemerkt in het DNA van beide ondernemingen. Wij zijn ook een familiebedrijf en hechten aan dezelfde waarden met o.a. langjarige verbintenissen met onze medewerkers en onze opdrachtgevers” aldus  Arjan en Harry Schenk, eigenaren en directeuren van Schenk Tanktransport, ”en we hebben aanvullende activiteiten. Middels deze acquisitie, zijn we in staat om onze bedrijfsactiviteiten te diversifiëren waarbij we gebruik maken van onze kracht als vooraanstaand tanktransportbedrijf. Wij zullen de groei van Tanktransport Thys faciliteren middels onze bestaande organisatie en infrastructuur. Onze doelstelling is om de activiteiten van Tanktransport Thys gescheiden te houden door het bedrijf als een aparte divisie van Schenk Tanktransport te laten opereren vanuit haar basis in Merksem-Antwerpen. Frank Thys zal het bedrijf dagelijks blijven managen en de merknaam Thys blijft daarbij voortbestaan”.