Referenties

SMART DEAL – MAES INDUSTRIES

Maart 2018

Jimmy Maes en Jan Laeremans, beiden sinds 2006 aandeelhouders van Maes Industries bvba, hebben hun onderneming de jongste jaren uitgebouwd tot een belangrijke speler op de markt van verwarming en airconditioning. De firma telt inmiddels 45 medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van meer dan 9 miljoen euro. Om de continuïteit van de onderneming te verzekeren en de sterke groei van de voorbije jaren verder te zetten, hebben beide aandeelhouders onlangs besloten om nieuwe investeerders aan te trekken en sleutelmedewerkers op te nemen in het aandeelhouderschap. Doel is de onderneming ook de volgende jaren verder duurzaam uit te bouwen

Verwarming en koeling

“Maes Industries is een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf gespecialiseerd in de installatie, herstelling en onderhoud van HVAC,” zegt CEO Jimmy Maes.  “Ik heb de activiteiten in 2005 opgestart als eenmanszaak, maar al snel werd duidelijk dat er extra mankracht nodig was om al het werk gedaan te krijgen. Samen met mijn eerste medewerker Jan Laeremans heb ik een jaar later  de  bvba Maes Industries opgericht.”

Gedurende de voorbije jaren realiseerde Maes Industries zeer sterke groeicijfers, zowel wat omzet als personeelsbestand betreft.  “Ook dit jaar is bijzonder sterk gestart,” zegt Jimmy Maes. “Onze omzet van de eerste twee maanden blijkt al een flink stuk boven onze verwachtingen te  liggen.”

Smart Deal

Om deze groei ook de komende jaren door te zetten en de continuïteit van het bedrijf te verzekeren, besloten de oorspronkelijke aandeelhouders om enkele sleutelmedewerkers op te nemen in het aandeelhouderschap. Het Smart Deal-concept van SDM-Valorum sloot naadloos aan bij die wens. Bij deze buy-out bundelen de huidige aandeelhouders, sleutelmedewerkers en een groep individuele externe investeerders de krachten om financiering op te halen en het bedrijf de komende jaren verder duurzaam uit te bouwen.

Het aantrekken van nieuwe investeerders en vennoten zal niet echt invloed hebben op de dagelijkse werking. Jimmy Maes neemt zoals voorheen het dagelijks bestuur en het sales management voor zijn rekening, terwijl Jan Laeremans verantwoordelijk blijft voor de operaties.

Maes Industries opereert vanuit een in 2013 opgetrokken bedrijfsgebouw aan Hemeldonk in Herentals en bedient van daaruit zowel industriële als particuliere klanten over heel België, met een focus op de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Maes Industries gebruikt daarbij materialen van gereputeerde leveranciers als Daikin, Renson en Viessman.

Fiche

Jimmy Maes, CEO
Tel.: 0475 70 45 51
Maes Industries bvba: installatie, herstelling en onderhoud van verwarmings- en koelingssystemen
Vestiging: Hemeldonk 1 in Herentals
Actieterrein: Vlaanderen
Omzet: € 9 miljoen
45 medewerkers
Wagenpark van 16 bestelwagens en 10 personenwagens