Referenties

SMART DEAL – VITAFOR

2018

De bestaande aandeelhouders van Vitafor stellen het kapitaal van het bedrijf open om zich te versterken voor de toekomst en de groei van de afgelopen jaren verder te kunnen zetten.

Vitafor CEO Koen Valgaeren en enkele kernmedewerkers stappen mee in het kapitaal

Om de snelle groei van de afgelopen jaren te bestendigen, werd in april 2017 Koen Valgaeren aangetrokken als nieuwe CEO van Vitafor en versterken ze nu hun structuur door een aantal sleutelmedewerkers mee in het kapitaal op te nemen. Naast de 3 bestaande aandeelhouders, zijn sedert 1 maart CEO Koen Valgaeren en enkele leden van het managementteam, via deze buyin-operatie, medeaandeelhouder geworden. Vitafor versterkt ook de financiële en strategische slagkracht door een inbreng van een aantal privé investeerders rond SDM-Valorum in een zogenaamde Smart Deal structuur.

Vitafor wenst op deze manier verder versterkt en geprofessionaliseerd naar de toekomst te kijken om de groei van de afgelopen jaren door te zetten, zonder daarbij de cultuur van het bedrijf te verliezen. In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van meer dan 30 miljoen EUR.

Over Vitafor
Vitafor is wereldwijd actief als Belgische producent en handelaar van een compleet productengamma grondstoffen, liquide en poedervormige additieven voor de veevoederindustrie en levert specifieke oplossingen voor de dierengezondheid.
Het bedrijf biedt een hoge toegevoegde waarde door het leveren van topkwaliteit aan nutritionele producten en diensten en het aangaan van lange termijn partnerships. Vitafors additieven: vitaminen, mineralen, aminozuren, pigmenten, antioxidanten en premixen worden op maat gemaakt van de behoeften voor de dieren en gedistribueerd in Europese en wereldwijde markten. Vitafor bestaat uit een team van een 50-tal collega’s en exporteert naar meer dan 90 landen via zijn eigen salesforce, joint-ventures in Servië, China, Frankrijk en Egypte en zijn wereldwijde agenten en distributeurs netwerk.