Referenties

BELBAL – DOVESCO

DOVESCO EN ONDERNEMERS NEMEN DE GROEP BELBAL OVER

Dovesco samen met de ondernemers Bart Van Nuffel en Jérôme Leclef hebben de groep Belbal overgenomen. De bedoeling is om de huidige strategie van het bedrijf te behouden en de volgende stap in dit boeiend groeiverhaal te zetten, om zo het succes van Belbal te blijven verzekeren. Het operationele management blijft daarbij zijn huidige taken vervullen in de verschillende groepsbedrijven.

SDM-Valorum trad op als adviseur van de verkoper in deze transactie. BNP Paribas Fortis zorgde voor de acquisitiefinanciering. PMV samen met Capital@Rent zorgden voor de mezzanine.

Belbal werd opgericht in 1984. Het bedrijf is uitgegroeid van nationaal producent van latex ballonnen tot een internationale toonaangevende groep bedrijven die focust op de productie, het bedrukken en de distributie van latex ballonnen. Sinds haar oprichting heeft het bedrijf een sterke focus gelegd op de export van haar producten. Initieel exporteerde ze naar landen in West Europa, maar de export is snel uitgebreid naar de Verenigde Staten, Oost- en Midden-Europa en enkele overzeese gebieden. Vandaag wordt Belbal erkend als een van de wereldleiders in de productie en printing van latex ballonnen.

De groep heeft dochterbedrijven in verschillende landen, waaronder België, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Canada, de USA en Japan. Belbal producten worden naar meer dan 50 landen geëxporteerd.

De groep heeft bovendien eigen technologie ontwikkeld voor de productie en het bedrukken van de ballonnen. Het beschikt hiervoor over een eigen ontwikkelingsafdeling en productieatelier in Canada.

www.belbal.com

Dovesco is de capital development group van Domo Investment Group. Dovesco investeert in kleine en middelgrote bedrijven in een hecht partnership met eigenaars en ondernemers met als focus langetermijngroei, het generen van duurzame waardecreatie en het verzekeren van de continuïteit van het bedrijf.

www.dovesco.com