Referenties

IFS – SMART DEAL

SDM-Valorum werkte weerom een succesvolle ‘Smart Deal’ af, deze keer rond het bedrijf ‘International Food Services’ (IFS), de grootste onafhankelijke maritieme catering manager ter wereld. Eigenaar Michel Pradolini nam hierbij zelf een minderheidsbelang in de overnameholding, terwijl ook het key management en een 20-tal externe investeerders mee instapten. Door deze transactie wil Michel Pradolini de continuïteit van het bedrijf waarborgen, en zich omringen door sterke investeerders om ook in de toekomst de groei van de voorbije jaren te kunnen verderzetten. “Ik ben nu omringd met een sterke raad van bestuur en mijn management kreeg de kans om in te stappen in het kapitaal. Ik voel me niet meer alleen verantwoordelijk, iedereen denkt mee” aldus Michel Pradolini.

International Food Services is een maritieme catering manager, die zich tussen rederijen en voedselleveranciers plaatst. Voor een afgesproken bedrag per dag en per hoofd-bemanning wordt de volledige catering van het schip beheerd en opgevolgd via een eigen ontwikkeld IT-systeem. Het bedrijf is gevestigd in Antwerpen en heeft ook vestigingen in Singapore en de Filipijnen, waar het een eigen koksschool heeft.

De afgelopen jaren realiseerde IFS een sterk groeitraject (omzetgroei van +18,7% in 2014 en +25,3% in 2015). IFS realiseerde in 2015 een omzet van 25 miljoen euro en heeft een 500-tal schepen onder contract.