Referenties

SIMAC 3SERVICES – ESAS

SDM-VALORUM BEGELEIDT ESAS GROEP BIJ DE OVERNAME VAN SIMAC 3SERVICES NEDERLAND EN BELGIË
ESAS verdubbelt tot 1000 medewerkers door strategische overname

ICT-bedrijf wordt Benelux marktleider in IoT-Field services.

ANTWERPEN/WILRIJK – 11/01/2016 Net na het jaar waarin het zijn 15-jarig bestaan vierde, doet ESAS de grootste overname uit zijn bestaan. Het ICT-bedrijf, met hoofdzetel in Wilrijk, neemt alle aandelen over van Simac 3Services Nederland en België, kortweg S3S. Het Nederlands-Belgische bedrijf is net als ESAS een grote, hoogkwalitatieve, IoT-dienstverlenende organisatie. Door de overname wordt ESAS qua aantal medewerkers dubbel zo groot. Met deze strategische deal wil de ESAS+S3S-groep resoluut klaar staan voor het “Internet of Things”-tijdperk.

ESAS begon in 2000 als een klassiek ICT-bedrijf, maar evolueerde gaandeweg naar verschillende technologieën waaronder digitale televisie, internet, IP-telefonie, printing, point of sales-systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids, smart home en smart buildings is ESAS actief, net als met industriële automatisatie, onder de merknaam ‘Solindus’. “Door de overname trekt ESAS samen met S3S resoluut de kaart van het Internet of Things en gaan we met onze multi-technologische kennis voor een kwalitatief en efficiënt operationeel beheer van “smart en connected devices”, legt CEO Robert Decant uit die ESAS 15 jaar geleden oprichtte.

Bij de overname, neemt een deel van het managementteam van S3S, met name CEO Daniel Van Hove en COO Kim Loffens, in eenzelfde beweging een participatie in de nieuwe ESAS+S3S-groep. ESAS groeide de afgelopen 15 jaar uit tot een bedrijf met 550 medewerkers. Met een team van 450 medewerkers dat er na de overname van S3S in BeNeLux bijkomt, betekent dit in totaliteit bijna een verdubbeling van het medewerkersbestand.

ESAS werd in deze transactie begeleid door Mid-Cap M&A boutique SDM-Valorum.