Skip to main content

Nordic Waterproofing Group heeft Distri Pond Group (“Distri Pond”)  overgenomen, waaronder de twee werkvennootschappen Distri Pond NV en Pond Technics & Training BVBA. Het bedrijf is een toonaangevende distributeur van vijversystemen op de Belgische markt, met een jaaromzet van ongeveer 10,5 miljoen euro en 23 werknemers. De overname past volledig in SealEco’s verticale integratiestrategie en zal het marktaandeel van Nordic Waterproofing vergroten.

Distri Pond werd opgericht in 1992 en is gevestigd in Vorst-Laakdal. Het bedrijf is een toonaangevende distributeur van vijversystemen met een one-stop-shopaanbieding op de Belgische markt en biedt EPDM-waterdichtingsmembranen, pompen, filters, controlesystemen, licht en accessoires, alsook onderhouds-en tuintoepassingen aan. Daarnaast zorgt het bedrijf voor de locatievoorbereidingen, de installatie van EPDM membranen, opleidingen, technische ondersteuning en onderhoud.

Met deze acquisitie van Distri Pond versterkt de bedrijfseenheid SealEco van Nordic Waterproofing haar marktaandeel betreffende de distributie en installatie van hoogwaardige vijversystemen. SealEco heeft momenteel één productie-eenheid voor EPDM-membranen in Zweden en prefabricage-eenheden in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België.

“De strategie van Nordic Waterproofing omvat het verruimen van ons product- en serviceaanbod in relevante Europese markten, en met Distri Pond krijgen we een uitstekende toevoeging met een goed geografisch groeipotentieel voor Nordic Waterproofing en SealEco”, aldus Martin Ellis, Directeur en CEO van Nordic Waterproofing Group. “Door de acquisitie van Distri Pond toont en versterkt Nordic  Waterproofing zijn inzet voor duurzame en milieuvriendelijke oplossingen en omgevingen, zoals in eerdere recente overnames. We verwelkomen onze nieuwe collega’s in België bij Nordic Waterproofing“, vervolgt Martin Ellis.

“De acquisitie van Distri Pond volgt onze strategische focus van verticale integratie naar eindklanten en breidt ons aanbod van producten en dienstenportfolio uit”, zegt Thomas Zipfel, Business Unit Manager van SealEco. “Distri Pond heeft een sterk merk en een portfolio van vijversystemen ontwikkeld met een one-stop-shopaanbieding op de Belgische markt, waar de groei wordt bepaald door de trend van professionele tuinarchitecten om tuinen en zwemvijvers te installeren”.

“Distri Pond heeft altijd zijn best gedaan om zijn klanten de beste vijveroplossingen te bieden. Onze toewijding heeft ons een leidende speler in onze sector in België gemaakt”, zegt Kristien Meulemans, CEO van Distri Pond. “Door onderdeel te worden van Nordic Waterproofing worden onze groeimogelijkheden naar een hoger niveau getild. Het sterke platform van Nordic Waterproofing geeft Distri Pond mogelijkheden voor geografische uitbreiding en om duurzame en op maat gemaakte vijveroplossingen aan te bieden. Klanten vragen steeds meer complexe vijvers, wat ook meer technische ondersteuning vergt. We willen ons unieke concept van technische producten en on-site assistentie exporteren naar andere landen en kunnen nu gebruik maken van de bestaande platforms van Nordic Waterproofing. De sterke complementaire kennis en ervaring van beide organisaties van Distri Pond en Nordic Waterproofing zullen het bedrijf verder versterken. We zijn er dan ook van overtuigd dat we nog meer zullen uitblinken in het tevredenstellen van onze klanten”, vervolgt Kristien Meulemans.

Nordic Waterproofing Holding A/S, de Zweedse dochteronderneming Nordic Waterproofing Group AB, heeft 100 procent van de aandelen in Distri Pond verworven voor 11,3 miljoen euro op een cash en schuldenvrije basis. Verkopers zijn het management en de oprichters van het bedrijf, evenals enkele particuliere beleggers. De overname wordt voornamelijk gefinancierd door een uitbreiding van de bestaande kredietfaciliteiten van Nordic Waterproofing. Distri Pond zal geconsolideerd worden in het segment “Producten & Oplossingen” van de Nordic Waterproofing groep vanaf 26 februari 2019. De overname zal naar verwachting een licht positief effect hebben op de winst per aandeel van Nordic Waterproofing in 2019.

Na de begeleiding van de Smart-Deal in 2017 rond de Distri Pond Group, heeft het corporate finance huis SDM-Valorum ook deze keer gezorgd voor een succesvolle transactie waarbij Distri Pond wordt overgenomen door Nordic Waterproofing Group AB.