Skip to main content

Eind 2020 versterkte eigenaar Michel Nys zijn bedrijf Switchpoint met een Smart Deal, waarbij ook sleutelmedewerkers de kans kregen om in te stappen in het kapitaal. Sindsdien werd een intens groeitraject afgelegd, waarbij Switchpoint nu klaar is voor de volgende stap in haar ontwikkeling via de integratie in een groter geheel. Op 5 september werd de overname door Easi gefinaliseerd, waarmee deze laatste haar bestaande cybersecurity-afdeling versterkt met meer dan 20 jaar ervaring. SDM begeleidde de aandeelhouders van Switchpoint bij deze transactie.

Thomas Van Eeckhout, CEO van Easi: “Deze overname kadert in onze ambitie om in het Belgische cybersecurity-landschap een toonaangevende speler te worden. Onze beide ondernemingen beschikken over uitgebreide competenties in verschillende domeinen van cybersecurity, waardoor tal van synergieën te realiseren zijn voor onze klanten. Onze gecombineerde expertise zal ons een nóg sterkere marktpositie garanderen.”

Michel Nys, Managing Director van Switchpoint: “Het is onze bedoeling om het samengebrachte team verder te laten groeien en te blijven investeren in nieuwe skills en in onze mensen. Als kleine onderneming ontbreekt het soms aan slagkracht om onze expertise te verzilveren. Door deel uit te maken van een grotere groep, met een vooruitstrevende HR-aanpak, zullen we onze teams sneller kunnen laten groeien en zullen onze medewerkers zich nog verder kunnen ontplooien in hun vakgebied.”