Skip to main content

LensOnline, de grootste online aanbieder van contactlenzen in de Benelux, en investeringsmaatschappij Quadrum Capital slaan de handen ineen om de verdere groei van LensOnline op de Europese markt te ondersteunen en om te investeren in een ruimer aanbod van totaaloplossingen rond oogzorg.

LensOnline kende de afgelopen jaren een sterke groei in België en Nederland, maar ziet nog meer mogelijkheden. Bert Boon, CEO en oprichter van LensOnline: “De vraag vanuit de markt gaat meer richting het aanbieden van een totaalaanpak. Het hybridemodel waarbij we de expertise inschakelen van onafhankelijke opticiens komt deels tegemoet aan die vraag, maar de uitdagingen en opportuniteiten op langere termijn zijn groter.”

SDM Corporate Finance Group heeft Lensonline bijgestaan in het zoeken naar de meest geschikte partner om het hybridemodel verder te ondersteunen en uit te bouwen. In Quadrum Capital hebben ze hiervoor de perfecte partner gevonden. Hedzer Wester, Investment Manager bij Quadrum: “De ervaring op het vlak van e-commerce binnen LensOnline en haar brede netwerk van partneropticiens, zijn complementair aan onze huidige investeringen. Door een netwerk van oogexperts te combineren met een ruim partnernetwerk, bereiken we consumenten die vaak moeilijkheden ondervinden om die totaaloplossing te vinden voor hun oogproblematiek.”

Op korte termijn gaat LensOnline vooral focussen op geografische groei waarbij een verdere groei in Nederland en de volledige uitrol van het concept in Italië bovenaan de agenda staan. Daarnaast zullen ook de mogelijkheden voor het (verder) betreden van de Franse, Spaanse en Duitse markt worden onderzocht.
Boon: “Met Quadrum Capital hebben we een partner die enerzijds in onze plannen gelooft om meer complementaire diensten rond oogzorg aan te bieden, maar anderzijds ook bereid is om die plannen naar een Europees niveau te tillen. De knowhow en het netwerk van Quadrum Capital zijn op dat vlak van onschatbare waarde.”

Met Bert Boon als oprichter en CEO, verankert het huidig management zich in de aandeelhoudersstructuur en is de dagdagelijkse opvolging verzekerd. “Om groei te kunnen realiseren en sneller te schakelen in de toekomst, is het voor LensOnline belangrijk dat het management opnieuw samen in zee gaat”, vervolgt Boon.

SDM Corporate Finance Group heeft de aandeelhouders en het management van LensOnline begeleid bij deze transactie.

Profiel LensOnline:
–    Actief in België, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland
–    Omzet: 25 miljoen euro
–    Internationaal netwerk van meer dan 220 partner opticiens