Skip to main content

SDM-Valorum begeleidt Smart-Deal onderneming Select bij Nederlandse uitbreiding. Select springt over de kaap van 100 mio groepsomzet.

Eind februari, nog net voor de start van een lange reeks Covid-19 maatregelen, nam Select officieel een meerderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf EN HR solutions. Hierdoor versterkt Select verder haar aanwezigheid in Nederland, vandaag de dag de belangrijkste markt voor flexibele arbeid in Europa en overstijgt de groepsomzet voor de eerste maal sinds de oprichting de grens van 100 miljoen euro.
Het partnership creëert niet alleen een grotere geografische balans binnen de groep, die momenteel voornamelijk actief is in de Benelux en ook activiteiten heeft in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar voegt bovenal een belangrijke 4de pijler toe aan haar dienstverlening. Naast Werving & Selectie, Projectsourcing en Consultancy & Outplacement kan Select haar klanten vanaf nu ook Recruitment Process Outsourcing (RPO) en Total Talent Acquisition (TTA) aanbieden, de kerncompetentie van EN HR solutions.

RPO is een dienstverlening waarbij EN HR solutions als recruitment specialist het rekruteringproces van een organisatie geheel of gedeeltelijk overneemt. Hierbij opereert zij onsite en volledig uit naam van haar klant. Indien er in een RPO constructie naast vast personeel ook flexwerkers en ZZP’ers worden geworven is er sprake van Total Talent Acquisition. Een andere belangrijke pijler van EN HR solutions is de online dienstverlening: ontwikkelingen van werkenbij-sites, vacaturemarketing en employer branding projecten. Deze onderdelen kunnen op zichzelf staand worden aangeboden, maar zijn standaard in de RPO dienstverlening geïntegreerd.

RPO is al jarenlang groot in de VS en sterk groeiende in Nederland, typische voorlopers in de HR markt. In België staat RPO nog in haar kinderschoenen, maar de wisselwerking tussen de expertise van EN HR solutions en het Belgische netwerk van Select kan hier snel verandering in brengen. Omgekeerd kan Select via het netwerk van EN HR solutions in Nederland haar klassieke dienstverlening in Nederland versneld uitbreiden.

Tenslotte biedt deze overname, die werd gestructureerd vanuit een Smart Deal filosofie, de mogelijkheid aan de huidige directie van EN, Algemeen directeur Tjesca Honnef-Kuijtenbrouwer en Commercieel directeur Kevin Sebel, om toe te treden tot het aandeelhouderschap, naast meerderheidsaandeelhouder Select en de twee verkopers. Select werd in deze transactie begeleid door SDM-Valorum.
Tjesca Honnef-Kuijtenbrouwer en Kevin Sebel nemen de operationele leiding verder voor hun rekening.
Bart Gonnissen, CEO bij Select, volgt de integratie globaal op en bouwt mee aan een optimale synergie tussen beide organisaties, waarbij EN HR solutions als merk zal blijven bestaan naast Select.