Referenties

SDM Corporate Finance Group begeleidt de aandeelhouders van Fietsfabriek bij de verkoop aan Vélodome.

Fietsfabriek werd opgericht in 2014 en is een gerenommeerde full-service fietsenwinkel met vestigingen in Aarschot en Tienen. De onderneming levert een totaalaanbod aan fietsen en gerelateerde dienstverlening, met specialisatie in ondermeer elektrische fietsen, speedpedelecs, mountainbikes, gravelbikes en racefietsen.

“Het fundament van Fietsfabriek is om de passie voor fietsen over te brengen op ons cliënteel. Dit doen we door een één op één begeleiding in de zoektocht naar een juiste fiets in functie van gebruiksintenties, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Alleen op deze manier zal een klant voldoening ervaren en kunnen we een langetermijnrelatie opbouwen met ons cliënteel.”, aldus Tania Danckaerts van Fietsfabriek.

Wim Deroover en Tania Danckaerts droegen de aandelen van de vennootschap over aan Vélodome, een strategische speler die recentelijk meerdere acquisities realiseerde in groot Antwerpen en het Waasland. De gelijklopende visie en gedeelde passie voor fietsen zorgden voor een solide basis voor deze transactie.

Onder de vleugels van dit partnership wensen Wim Deroover en Tania Danckaerts  mede een netwerk van kwalitatieve fietswinkels uit te rollen over Vlaanderen. Beide blijven actief bij Fietsfabriek en zullen op termijn tevens een rol vervullen op groepsniveau.

SDM Corporate Finance Group is opgetreden als adviseur van Fietsfabriek bij de overdracht van de vennootschap.