Skip to main content

Het verhaal van Bacovo begint toen Theo Voorspoels als kleine dorpssmidse in 1965 vanuit zijn garage start met siloconstructies op maat voor de bakkerijsector. Het bedrijf wordt een referentie in de sector van de silobouw en breidt snel uit naar grotere magazijnen. In 1990 verhuist het bedrijf naar de KMO zone in Lint waar een gloednieuwe site gevestigd wordt met een bredere focus op metaalbewerking. 

In 1997 nemen de drie zonen het familiebedrijf over en investeren verder in hoogtechnologische machines en digitalisering van de verschillende processen. Naast klassieke metaalbewerking legt het bedrijf zich verder toe op bewerkingen van koper.

Bij gebrek aan familiale opvolging gaat de familie Voorspoels in 2022 samen met SDM Corporate Finance Group op zoek naar een waardige opvolger. In 2023 zal het bedrijf verder de toekomst ingeloodst worden door Geert Van Bockstal. Geert heeft een carrière van 36 jaar bij Philips als supply chain manager en zal in de toekomst samen met Paul en Bob het bedrijf naar een volgende fase van professionalisering brengen.

Een win-win situatie begeleid door SDM Corporate Finance Group, dat mee het juiste kader bouwde voor deze deal.